PRIVAATSUSTINGIMUSED JA KÜPSISTE POLIITIKA

See leht kasutab küpsiseid. Jätkates selle lehe sirvimist, nõustute meie küpsiste kasutamisega. Privaatsustingimused ja küpsiste poliitika

Lisatud 29.07.2015

Eile, 28. juulil algas Poolas Toruni linnas 21. ülemaailmne 2CV kokkutulek. Üritus kestab 2. augustini ja koondab ligi 7000 autot ning 20 000 osavõtjat. Esimene selline kokkutulek peeti 1975. aastal ja nii on tänavune kogunemine juubelihõnguline: tähistatakse 40ndat aastapäeva.

Inetuks pardipojaks kutsutud kultusatuot 2CV toodeti 1948–1990. aastani ja müüdi koguni 5,11 miljonit. Selle 42 aasta vältel toodetud mudeli müügiedu oli eelkõige peidus taskukohases hinnas.
Kaunis Torunis, mis asub Poola põhjaosas võõrustatakse nii 2CV klubiliikmeid kui ka kõiki huvilisi. Osalejatele antakse võimalus külastada muuseumit, milles hoitakse suurt hulka CITROËNi legendaarseid mudeleid. Samuti korraldatakse osalejatele mitmeid võistlusi alates rallis ja lõpeatades 2CV lahti- ja kokkupanekuga aja peale.

Paljud kollektsionäärid sõidavad reisivad oma autodega üheskoos Poolasse. Näiteks Eestit läbis Taanist teekonda alustanud 2Cvdega reisiseltskond, kuhu kuulus mitukümmend autot. Veel 5 päeva enne Poolas alanud üritust veetis rahvusvaheline 2CV sõprade seltskond aega Raplamaal Laukataguse puhkekeskuses. Edasi liiguti läbi teiste Balti riikide Poola poole.

Töölaua versioon