Lisatud 27.11.2018

Euroopa aasta auto žürii on 38 auto seast teinud oma valiku ning tuleva aasta Genfi autonäitusel valitakse just finalistide seast välja järjekordne võitja.

Euroopa aasta auto komitee on aasta parima auto välja selgitamisga tegelenud juba 1964. a alates ning kõiksugu konkursside hulgas on tegemist kõige mainekamaga. 23 riigi  60 autoajakirjanikust koosnev žürii hindab autosid nii nende väärtuse, disaini, mugavuse, turvalisuse, tehnoloogilisuse ja keskkonnasõbralikkuse aspektist.

Uus Citroën C5 Aircross SUV on seeläbi jõudnud 7 finalisti sekka, mille seast selgitatakse märtsis Genfi autonäitusel tänavune aasta auto. Uus auto tegi oma debüüdi tänavusel Pariisi autonäitusel ning vaid nädalapäevad hiljem oli eeltellimusi PSA süsteemi sisestatud juba enam kui 1500 autole, mille seast esimesed jõuavad Euroopa teedele detsembris.

Sarnaselt teiste Citroënidega paistab uus C5 Aircross SUV silma oma unikaalse stiilivalikuga, mis ühest küljest on küll jõuline ja robustne, kuid mitte kunagi agressiivne. Uus C5 Aircross SUV pruugib mitmeid Citroën Advanced Comfort® programmi abil ellu kutsutud lahendusi, teiste seas juba C4 Cactuselt tuttavat ultramugavat Progressive Hydraulic Cushions® vedrustust ning massaažifunktsiooniga Advanced Comfort istmeid. Praktilisuse märgiks on teise rea kolm eraldi seatavat istet ning oma klassi konkurentsitult mahukaim pakiruum. Juhiabisüsteeme on pardal aga koguni 20 ning värvikombinatsioone tänu stiliseerivatele värvipakettidele kümneid.

2018. a oli Citroëni jaoks Euroopas viies järjestikkune kasvuaasta ning kuu enne uue aastanumbri saabumist on tänavu kaubaks läinud 590 000 sõidukit. Oma roll on siin olnud mängida bestselleritel nagu C3 ja C3 Aircross, millest viimane oli muuseas eelmisel aastal Eurooopa aasta auto finalistiks ning Autobest 2017 üldvõitjaks.

Tuleva aasta Euroopa aasta auto tehakse teatavaks vaid mõni hetk enne Genfi autonäituse avamist 4. märtsil. Esimesed uued C5 Aircross SUV-d jõuavad Eestisse detsembri lõpus.

Töölaua versioon