Lisatud 16.04.2018

Citroën avalikustas Genfi autonäitusel uue C4 SpaceToureri ja Grand C4 SpaceToureri. Lisaks uuele mudelinimele on nüüdsest valikus 8-käiguline EAT8 automaatkäigukast, mis kombineeritakse uue BlueHDi 160 jõuallikaga. Esimesed uued C4 SpaceTourerid jõuavad Eestisse mais.

Mõlemad uudismudelid kannavad edasi varasematelt Citroëni mahtuniversaalidelt tuntud peresõbralikkust, praktilisust ning lõõgastavat mugavust - uued C4 SpaceTourer ja Grand C4 SpaceTourer on justkui mõeldud pikaks reisiks. Rohke klaaspind võib saada täiendatud panoraamklaaskatusega, vastupidavad tekstiilistmed asendatud erakordselt mugavate massaažfunktsiooniga nahkistmetega. Sõit uue C4 SpaceToureri ja Grand C4 SpaceToureriga pakub seetõttu meelerahu ning lõõgastavust.

Kaks kümnendit kasutuses olnud nimi "Picasso" vahetati välja nimetuse "SpaceTourer" vastu sooviga seada Citroëni MPV-de nimekiri omamoodi loogilisse järjekorda. Nii algab see nüüd 5-kohalise C4 Spacatoureriga, jätkub 7-kohalise Grand C4 SpaceToureriga ning lõppeb kuni 9-kohalise SpaceToureriga. Kolm sõidukit jagavad ühtlasi EMP2 platvormi, mille sõiduautolike omaduste headusest räägib fakt 500 000 müüdud sõidukiga.

Säästlik ja mugav EAT8 automaatkäigukast koos uue mootoriga

Mõlemat uut mahtuniversaali on võimalik kombineerida laia hulga jõuallikate ning käigukastidega. Esimesena jõuab meieni uue BlueHDi 160 diiselmootor, mis saab varustatud Jaapani käigukastitootja Aisini poolt arendatud 8-käigulise automaatkäigukastiga EAT8. Kõigile teistele mootoritele on EAT8 käigukast saadaval aasta lõpuks.

Uue käigukastiga paraneb ühtlasi nii C4 SpaceToureri säästlikkus kui sõidusujuvus:

  • - rohkem ülekandeid võimaldab EAT8 käigukastil võrreldes varasema EAT6 käigukastiga pakkuda kuni 7% kütusesäästu. Start&Stop toimib kuni kiiruseni 20 km/h ning ühtlasi on uus käigukast vanaga võrreldes 2 kg kergem;
  • - suurem arv käikude arv võimaldab iga kiiruse jaoks leida optimaalseim ülekandearv ning astmed eri käikude vahel on väiksemad. See aga lisab omakorda olulisel määral sõidusujuvust.
  •  

Sarnaselt teiste Citroëni sõiduautodega on uutel mudelitel 6 a / 120 000 km pikendatud garantii.

Töölaua versioon