Lisatud 06.04.2017

Esimest korda tänavuse hooaja jooksul toob Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team rajale kolm C3 WRC-d. Pärast Mehhiko ralli dramaatilist ja edukat lõppvaatust on Citroëni esipaar Kris Meeke - Paul Nagle valmis Citroëni armaadat Graig Breen - Scott Martini ja Stephane Lefebvre - Gabin Moreau sekundeerimisel juhtima.

Juba kaua enne autoralli maailmameistrivõistluste algust oli Tour de Corse'st saanud tõeline legend. Pisikese saare mägistel teedel peetud ralli pani proovile nii auto kui võidusõitja toona ning teeb seda ka täna. Kitsad ning kurvilised teed on kurnavad nii piduritele kui rehvidele, lisaks ei tee muutuvad ilmaolud kuidagi lihtsamaks ei sõitja ega hooldetiimi tööd. Võit Korsikal on seetõttu alati olnud eriline.

Tänavuse hooaja Korsika ralli peetakse traditsioonilise sügise asemel kevadel, olles nõnda vaheldusrikkaks kiiluks kahe kruusaralli - Mehhiko ja Argentiina - vahel.

Eesmärgiks võit asfalfdil!

Kuivõrd hooaja alguse Monte Carlo ralli ei kuulu traditsiooniliste asfaldirallide hulka, tuleb Korsika rallit pidada esimeseks täielikult kõva pinnasekattega võistluseks WRC 2017. a hooaja kalendris.

Võidujanu on pärast triumfi Mehhiko kruusarallil mõistagi suur ning Citroën Total Abu Dhabi WRT ei püüagi vastupidist tõestada - kõik kolm C3 WRC ekipaaži on nimetatud Korsikal võistlema tootjapunktide nimel.

Siiski on ekipaažide ülesanded erinevad. Pärast eelmise aasta ebaõnne jahib Meeke Korsikal ralli üldvõitu, Breen'i ülesanne on koguda tiimile võimalikult palju punkte ning Korsikal WRC-autoga seni vaid ühe stardi teinud Lefebvre eesmärk on koguda väärtuslike kogemusi.

Kris Meeke: "Muidugi oleks pärast Mehhikot meeldiv võidulainel jätkata, kuid Korsika ralli on paraku hoopis teine tera. Naudin kohalikke teid ning olen rahul tiimi ettevalmistusega pärast asfalditeste. Meil on C3 WRC näol olemas tugev ning hea juhitavusega auto, kuid Korsikal võib alati palju juhtuda ning enamasti juhtubki."

Siiani on Citroën Korsika ralli võitnud koguni 8 korral. Meeldejäävaim neist ehk 1999. a, mil Philppe Bugalski - Jean-Paul Chiaroni näpsasid vägevate WRC-autode eest võidu Citroën Xsara Kit-Car'ga. Mäletatavasti sai just sellest võidust algus Citroëni kõikevallutanud WRC-programmile.

Korsika ralli stardib juba saabuval nädalavahetusel.

Töölaua versioon